Schadeposten
Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een ongeluk, medische fout of hondenbeet, zijn de financiële gevolgen vaak groot. Alle kosten die u maakt als gevolg van uw letselschade, kunt u verhalen op de verantwoordelijke partij. We noemen dit schadeposten. Veel mensen zijn niet goed op de hoogte van de betekenis van schadeposten. Ze denken hierbij meteen aan medische zorg of schade aan bezittingen. Er zijn echter nog veel meer schadeposten na letselschade die vaak worden vergeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huishoudelijke hulp, reiskosten naar het ziekenhuis, kinderopvang, aanpassingen aan uw woning en een duurdere verzekering. Wij hebben de belangrijkste schadeposten en hun betekenis voor u verzameld.
Schadeposten en hun betekenis
-
Huishoudelijke hulp
Veel benadeelden kiezen ervoor om na een ongeval huishoudelijke hulp in te schakelen; vaak door familie, vrienden of kennissen. Het is goed te weten dat u ook de kosten voor huishoudelijke hulp kunt claimen.
-
Studievertraging na letselschade
Wanneer je als student letselschade oploopt met studievertraging als gevolg, heeft dit een grote impact op je toekomstperspectief. Wist je dat de schade die hierdoor optreedt is te verhalen op de aansprakelijke partij?
-
Aangepaste woning na letselschade
In sommige gevallen zijn de gevolgen van letselschade zo groot dat uw woning aangepast dient te worden aan uw beperkingen. De kosten hiervoor kunt u verhalen op de aansprakelijk partij.
-
Vergoeding reis- en vervoerskosten
De reiskosten van naasten voor het bezoeken van het slachtoffer én de reiskosten die het slachtoffer maakt voor bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis worden gedeeltelijk vergoed.
-
Verhoogde economische kwetsbaarheid na letselschade
Na een ongeval is het mogelijk dat u door het letsel dat u heeft opgelopen niet meer elke baan kunt aannemen die u wilt. In dat geval kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor verhoogde economische kwetsbaarheid.
-
Verlies zelfwerkzaamheid na letselschade
Veel benadeelden kiezen ervoor om na een ongeval hulp in te schakelen voor werkzaamheden in en aan de woning en de tuin. Het is goed te weten dat u gemaakte extra onkosten kunt claimen na letselschade.
-
Inkomensverlies zelfstandigen na letselschade
Wij begeleiden u als zelfstandige bij het claimen van inkomensverlies na letselschade. Wanneer een zelfstandige zonder personeel letsel oploopt en daardoor letselschade lijdt, ondervindt hij daar financieel nadeel van. De ondernemer kan zijn werk niet meer...
-
Verhuiskosten en herinrichting na letselschade
Wanneer u noodgedwongen moet verhuizen na een ongeval, krijgt u te maken met verhuiskosten en kosten van een herinrichting. Deze kosten had u niet hoeven maken als het ongeval niet had plaatsgevonden en hierdoor kunt u in financiële problemen komen.
-
Kosten door een fietsongeval
Wanneer u als fietser te maken krijgt met een aanrijding, moet u vaak uw fiets laten repareren. En bij lichamelijk letsel kunt u soms een tijdje niet werken of uw dagelijkse activiteiten uitvoeren. Alle kosten die u direct of indirect maakt, kunt u claimen bij de veroorzaker van het ongeval.
Materiële en immateriële schade
Bij letselschade is sprake van materiële en immateriële schade. Bij materiële schade kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld:
- Inkomensschade, ook van nevenactiviteiten;
- Pensioenschade;
- Eigen medische kosten;
- Kosten voor onderhoud van de woning en de tuin, alsmede huishoudelijke hulp;
- Kosten van verblijf in het ziekenhuis of het revalidatiecentrum;
- Reiskosten, telefoonkosten en porti;
- Schade aan kleding en andere eigendommen;
- Buitengerechtelijke en eventuele gerechtelijke kosten.
Immateriële schade betreft:
- Smartengeld: de vergoeding voor pijn en gederfde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van aard, duur en ernst van het letsel, en van uw persoonlijke omstandigheden.
- Emotionele schade
Hulp bij letselschade
Er zijn veel verschillende schadeposten als gevolg van letselschade. Zowel het vaststellen van de aansprakelijkheid als het inventariseren van de schadeposten en de omvang daarvan is specialistisch werk. Letselverhalen biedt u de daarvoor noodzakelijke deskundige begeleiding van A tot Z. LetselVerhalen zorgt ervoor dat u een maximale vergoeding voor uw letselschade ontvangt. Wilt u meer informatie over letselschade claimen of bent u benieuwd of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Maak dan een afspraak via 076-2043188. Wij ontmoeten u graag bij u thuis of op een van onze vestigingen. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen.